top of page

#FILM

MET MAATSCHAPPELIJK HART

Moeten corporatiebestuurders meer de barricaden op? Voor welke vernieuwing aan de top van woningcorporaties pleiten zij en hoe kijken zij aan tegen hun eigen houdbaarheidsdatum? Hoe dicht staan zij bij hun huurders? Hoe anders is het besturen van een woningcorporatie nu, dan 25 jaar geleden?

Over deze vragen ging ik in gesprek met enkele "oude rotten" en "jonge honden" onder de huidige corporatiebestuurders van Nederland: Karin van Dreven (Woonbron), Jessie Bekkers-van Rooij (Laurentius), René Scherpenisse (Tiwos), Stefan van Schaik (Wooncompagnie) en Leon Bobbe (De Key).

Dat deed ik voor een film in het kader van het 25-jarig bestaan van KWH. Naar aanleiding van dit jubileum zou op 7 oktober jl. het symposium 'NEXT25' plaatsvinden, waarop ook de film in premiere zou gaan. Aangezien het symposium door corona geen doorgang kon vinden, besloot KWH een online magazine uit te brengen, gewijd aan de verschillende onderdelen van het beoogde programma. Dat magazine is hier te bekijken en te downloaden.

<<   >>

bottom of page