HET CORPORATIEHUIS: LEERGANGEN EN THEMABIJEENKOMSTEN

Sinds 2017 ben ik als programmamanager verbonden aan het Corporatiehuis. Daar draag ik zorg voor het opzetten en begeleiden van diverse leergangen en themabijeenkomsten voor bestuurders, directeuren en MT-leden van woningcorporaties. Aan de hand van relevante en actuele thema's gaan zij daarin aan de slag met hun opgaven en hun leiderschap.

De leergangen bestaan veelal uit 6 bijeenkomsten van 4-5 uur en kennen een persoonlijke, intervisie-achtige insteek. Waarbij de eigen zoektochten en dilemma's van de deelnemers belangrijke ingrediënten vormen. We doen dit vanuit een "voor/door filosofie": deelnemers zitten deels zelf aan het stuur van de leergangen (inhoud/vorm), waarbij zij bijvoorbeeld steeds host zijn van een van de bijeenkomsten. Natuurlijk brengen we ook deskundigheid en inspiratie "van buiten" in. 

Als kader/context voor de eerste leergang 'Leidinggeven aan de corporatie van de 21e eeuw' maakten we tevens een film waarin we met enkele smaakmakers van binnen en buiten de corporatiesector spraken over het succes van de corporatiesector in Nederland, over de belangrijkste opgaven van de sector en over de benodigde kwaliteiten van corporatiebestuurders. Ook maakten we van deze eerste leergang na afloop een korte sfeerimpressie.

Ben je geïnteresseerd in deelname aan een leergang of wil je meer informatie? Ik sta je graag te woord: perry.boomsluiter@hetcorporatiehuis.nl, 06-51977108.