​© 2014 BuroB Rotterdam

  • Twitter - White Circle
  • LinkedIn - White Circle
  • Vimeo - White Circle

VREEWIJK, KRONIEK VAN EEN HERSTRUCTURERING

 

Het Rotterdamse tuindorp Vreewijk staat aan de vooravond van een omvangrijke vernieuwing: in de komende 15 jaar gaat woningcorporatie Havensteder in de wijk ruim 1300 woningen renoveren, restaureren of vervangen door nieuwbouw. 

Sinds 2008 documenteren en ondersteunen BuroB en Het Portaal het gezamenlijke vernieuwingsproces van corporatie, gemeente, bewoners en bewonersorganisaties in de wijk. Dat doen we in de vorm van korte films, waarin we de behoeften en belangen van de partijen in beeld brengen. We laten zien hoe zij samenwerken aan een nieuwe toekomst voor de wijk, welke successen zij vieren en tegen welke hobbels zij aanlopen. Een uniek project, in een bijzondere wijk.

 

De complete serie -inmiddels meer dan 30 afleveringen- is hier te bekijken. 

Meer info over de plannen voor Vreewijk is te vinden op VreewijkVerder, de gezamenlijke website van corporatie, gemeente en bewoners.

 

'Met de hakken over de sloot'.

Corporatie Havensteder is eind 2013 gestart met een zogeheten onderhoud-in-één aanpak van enkele honderden woningen in de Rotterdamse wijk Vreewijk. Maatwerk per woning is daarbij het devies. Dura Vermeer tekent voor de uitvoering. Nu het eerste pilotproject is afgerond, maken we met enkele huurders de balans op. Hoe tevreden zijn zij over voorbereiding, uitvoering en resultaat? Wat moeten corporatie en aannemer een volgende keer echt beter doen? En hoe kijken Havensteder en Dura Vermeer zelf op de pilot terug? Veel openheid in een film waarin bijna alles lijkt te draaien om communicatie.