​© 2014 BuroB Rotterdam

  • Twitter - White Circle
  • LinkedIn - White Circle
  • Vimeo - White Circle

ERFENISSEN VAN VESTIA

 

De Nederlandse woningcorporaties staan voor belangrijke opgaven. Zeker nu, als erfenis van Vestia en de Parlementaire Enquete Woningcorporaties. Zo ook het Rotterdamse Havensteder. 

Tot voorjaar 2016 ondersteunen we de corporatie bij de interne visie- en meningsvorming en de externe dialoog rond enkele belangrijke thema's en trends. Onderwerpen waar de corporatie mee aan de slag moet, of dat nu wordt ingegeven vanuit eigen motivatie of wordt afgedwongen door het Umfeld.  

 

In de 10-delige filmserie 'Horizon Havensteder' brengen we de vragen, dilemma's en standpunten van Havensteder over thema's als betaalbaarheid, duurzaamheid, intern toezicht, kerntaken en zeggenschap van huurders in beeld. Een duidelijke rol in de serie is weggegelegd voor bestuurder Hedy van den Berk.

 

Alle afleveringen zijn hier te bekijken.

 

Bekijk hieronder de eerste aflevering, 'In de spiegel'. Daarin is het woord aan bestuurder Hedy van den Berk en directieleden Peter van Lieshout en Henk Rotgans. Wat zien zij als erfenis van het debacle rond Vestia en van de daaropvolgende parlementaire enquete? Hoe staat hun eigen organisatie er wat dat betreft voor? Wat zijn belangrijke opgaven? Hoe goed wil Havensteder zijn? 

Een kijkje in de keuken van een corporatie in transitie.