top of page

BuroB verhuisd naar Azië

Mooi nieuws: deze week is BuroB verhuisd naar het rijksmonumentale Entrepotgebouw 'De vijf werelddelen' op de Rotterdamse Kop van Zuid! Ik deel daar kantoor met POI Creatives, waarmee ik regelmatig samenwerk op het gebied van film.


Het Entrepotgebouw vormt levende getuige van de eerste havenontwikkeling op Feijenoord, van de Rotterdamse "sprong naar Zuid". Het entrepot werd tussen 1875-1879 gebouwd op initiatief van de roemruchte directeur van de Rotterdamsche Handels Vereeniging (RHV), Lodewijk Pincoffs. Uit die tijd stammen ook het nabijgelegen Poortgebouw (van origine het kantoor van RHV) en het vroegere douanekantoor (nu Suitehotel Pincoffs). Door Pincoffs' frauduleus handelen ging de RHV al in 1882 zo goed als failliet. Hij wist te vluchten naar Amerika, waarna de exploitatie van het entrepotgebied in gemeentelijke handen kwam.Als onderdeel van de ontwikkeling van de Kop van Zuid is het entrepot eind vorige eeuw getransformeerd tot een gebouw, waarin wonen, werken, retail en horeca samengaan. De laatste jaren zit het gebouw en zijn directe omgeving duidelijk in de lift. De recente verplaatsing van supermarkt Jumbo in het gebouw, vormde voor de Stadstuin aanleiding om de vrijkomende ruimte op de begane vloer en eerste verdieping, om te toveren tot inspirerende kantoorruimtes en tot plekken om te vergaderen, met ook een horecaplein. Eerder deden zij dat ook al succesvol met leegstaande gebouwen in Utrecht en Eindhoven.


Met de verbouw en inrichting hier nog deels aan de gang, opereren BuroB en POI Creatives sinds deze week dus vanuit het historische Entrepotgebouw. En om precies te zijn: vanuit het vroegere veem 'Azië'. Vooruitlopend op een officiële housewarming later dit jaar, ben je natuurlijk van harte welkom om alvast eens een kijkje te komen nemen!


En voor wie daar naar op zoek is: er zijn hier nog units beschikbaar, variërend in grootte van 20 tot 200 m2. Dus wij zeggen: leuk als je onze buurman of buurvrouw wordt ;-)Comentarios


bottom of page