top of page

GEBIEDSONTWIKKELING ANNO 2015

 

"Het zal nooit meer zijn zoals het was." Aldus gebiedsontwikkeling in Nederland. Veel initiatieven zijn de afgelopen jaren door economische tegenwind gesneuveld. Publieke en private initiatiefnemers moeten alle inventiviteit uit de kast halen om hun projecten te doen slagen. Tegelijkertijd verandert de markt en ontstaan er nieuwe vormen van gebiedsontwikkeling: kleinschalig, van onderop, met andere manieren van samenwerking en financiering. Met andere rollen voor gevestigde partijen en de entree van nieuwe partijen. Met een bredere focus dan alleen vastgoed en grond.

 

In opdracht van Gebiedsontwikkeling.nu maken we een serie korte films over gebiedsontwikkeling anno 2015. Daarin delen vertegenwoordigers vanuit overheid, markt en wetenschap hun ideeën, verwachtingen en zorgen op het terrein van onder meer organiserend vermogen, rollen, competenties, financiering en buitenlandse lessen.

 

'STAD(S)MAKEN': reflecties vanuit overheid en markt op een nieuwe werkelijkheid. De complete serie is hier te bekijken.

 

Bekijk hieronder de eerste aflevering, over organisatiekracht. Aan het woord: Wim Kuijken (deltacommissaris), Friso de Zeeuw (praktijkhoogleraar Gebiedsontwikkeling, TU Delft), Wil van der Hoek (directeur Ruimte en Wonen, gemeente Den Haag), Kristian Koreman (partner onderzoeks- en ontwerpbureau ZUS), Hans de Jonge (directeur Brink Groep) en Jan van Barneveld (directeur Ontwikkeling en Renovatie, corporatie De Alliantie).

 

bottom of page