VERANDERLABS GRONINGEN

 

In 8 Veranderlabs experimenteert de gemeente Groningen voor een periode van 9 maanden met andere manieren van samenwerken met bewoners, ondernemers en organisaties in de stad. Bijvoorbeeld als het gaat om de sociale zekerheid, de veiligheid, de dagbesteding of over gebiedsontwikkeling in Groningen. Anders samenwerken met Stadjers dus, waarvoor vaak ander gedrag, andere procedures en ander contact vanuit de gemeentelijke organisatie noodzakelijk zijn.    

Tot voorjaar 2016 ondersteunen we de verschillende Veranderlabs, waarbij film een belangrijke rol vervult. We leggen de stappen, ervaringen en resultaten in de labs op film vast en brengen de ambities, dilemma's, inzichten en trots van de direct betrokkenen in beeld. Om die vervolgens breed in de gemeentelijke organisatie te delen en het gesprek daarover te faciliteren. Zodat het 'anders doen' niet beperkt blijft tot een beperkte club ambtenaren, maar zich gemakkelijker als een olievlek door de organisatie kan verspreiden.  

 

Een groot deel van de films die we maken zijn openbaar en hier te bekijken. Meer info over de verschillende Veranderlabs is te vinden op www.veranderlabs050.  

Voor dit project werken we samen met de mannen van Lionatwork, filmmakers in Groningen.