top of page

#FILM

VERANDERLABS GRONINGEN

In 8 zogeheten Veranderlabs experimenteert de gemeente Groningen voor een periode van 9 maanden met andere manieren van samenwerken met bewoners, ondernemers en organisaties in de stad. Bijvoorbeeld als het gaat om de sociale zekerheid, de veiligheid, de dagbesteding of over gebiedsontwikkeling in Groningen. Anders samenwerken met Stadjers dus, waarvoor vaak ander gedrag, andere procedures en ander contact vanuit de gemeentelijke organisatie noodzakelijk zijn.    

We ondersteunen de verschillende Veranderlabs door middel van film. We leggen de stappen, ervaringen en resultaten in de labs op film vast en brengen de ambities, dilemma's, inzichten en trots van de direct betrokkenen in beeld. Om die vervolgens breed in de gemeentelijke organisatie te delen en het gesprek daarover te faciliteren. Zodat het 'anders doen' niet beperkt blijft tot een beperkte club ambtenaren, maar zich gemakkelijker als een olievlek door de organisatie kan verspreiden.  

 

Een groot deel van de films die we maken zijn openbaar en hier te bekijken. Meer info van de gemeente Groningen over de verschillende Veranderlabs is hier te vinden.  

Voor dit project werken we samen met de mannen van Lionatwork, filmmakers in Groningen.

 

<<   >>

bottom of page