top of page

#FILM

HET OOG VAN DE ORKAAN

Het oude, historische deel van Delfshaven en de aangrenzende buurt Schans-Watergeus: er zijn weinig plekken in Rotterdam waartussen de contrasten zo groot lijken als hier. Het uiterlijk van de buurten, de mensen die er wonen, de ruimtelijke, sociale en/of economische opgaven die er spelen: het lijkt een verschil van dag en nacht.

Samen met wijkpartijen en bewoners wil de gemeente Rotterdam een duidelijke impuls aan de buurten geven en de problemen in samenhang aanpakken.

In opdracht van stadsmarinier Danielle van den Heuvel maakten we een film, waarin we op ontdekkingstocht gaan in zowel historisch Delfshaven als Schans-Watergeus. We praten met bewoners, ondernemers en bezoekers over hoe zij naar beide buurten kijken; waar ze trots op zijn en wat hen zorgen baart. We laten ons verrassen door hun betrokkenheid, nuance en humor.

Rode draad door de film vormt de geschiedenis van het gebied. Cultuurhistorica Marinke Steenhuis, die recentelijk onderzoek deed naar de historische ontwikkeling van Oud Delfshaven, legt uit hoe dit unieke stukje Rotterdam zichzelf in de loop der tijd steeds opnieuw heeft moeten uitvinden.

<<   >>

bottom of page