top of page

AFRIKAANDERWIJK, OUD-CHARLOIS EN CARNISSE


Zeer tof: nadat we vorig jaar al een serie mini-documentaires maakten over de bouw- en ontwikkelingsgeschiedenis van de Rotterdamse wijken Bloemhof, Hillesluis en Tarwewijk, gaan we dat nu ook doen voor de resterende wijken van het Nationaal Programma Rotterdam-Zuid, te weten Afrikaanderwijk, Oud-Charlois en Carnisse.

In opdracht van bureau Monumenten en Cultuurhistorie van gemeente Rotterdam duiken we samen met vakprofessionals en wijkbewoners in de geschiedenis van deze wijken en brengen we in beeld hoe bewoners naar deze wijken kijken. Waarom wonen ze juist dáár, wat vinden ze goed en minder goed aan de wijk en wat weten ze zelf van de geschiedenis van hun straat of buurt?

"Leading lady" in de wijkfilms is Johanna van Doorn van bureau SteenhuisMeurs, die eerder onderzoek deed naar de cultuurhistorie van deze wijken.

De films, die medio oktober klaar zullen zijn, zullen onder meer te zien zijn op de website van gemeente Rotterdam.bottom of page