top of page

BuroB in de diepvries

Toen ik in 2007 voor mezelf begon, heb ik me ten doel gesteld om er iedere 4-5 jaar een paar maanden tussenuit te gaan. Om even serieus afstand te nemen van de dingen die ik aan het doen ben, zowel zakelijk als privé. Om echt los te komen van m'n dagelijkse praktijk, te vertragen en in helikopter-modus te bepalen of ik nog steeds "op het juiste spoor" zit. Heel heilzaam, zeker voor iemand die het lastig vindt om zo'n balans op te maken in een rollende trein.


Zo gezegd, zo gedaan. Dat bracht me de eerste keer een paar maanden in Rome en de tweede keer een vergelijkbare periode in Tanzania. Bijzondere periodes van m'n leven, om allerlei redenen. En ook leidden beide time-outs tot wezenlijke beslissingen; bleken het tot op zekere hoogte "game-changers".


Editie 2023

Vorig jaar zomervakantie besloot ik om opnieuw een dergelijke periode in mijn agenda te blokken. Met als gevolg dat het nu bijna zover is: vanaf komende week tot medio november zet ik BuroB tijdelijk in de diepvries. Een fantastisch vooruitzicht natuurlijk, dat -in alle eerlijkheid- nog nauwelijks tot me doordringt. Deels omdat ik dezer weken druk doende ben om mijn lopende opdrachten/activiteiten netjes af te ronden of over te dragen. En deels misschien ook, omdat ik nog totaal geen idee heb van wat ik de komende maanden ga doen. Ik zou hier heel resoluut kunnen stellen, dat dat een bewuste keuze is ("mijn plan is, om geen plan te hebben"), maar de waarheid is eerder dat ik 100 plannen heb, waaruit ik tot op heden slecht kan kiezen ;-)


Eén ding is wél zeker: de eerste zes weken van mijn time-out ga ik -om te beginnen- op vakantie met mijn vent. Ook dat is een plan dat vorig jaar werd gesmeed. Een aanstaand record, want in de jaren dat wij samen zijn, zijn we niet verder gekomen dan vier aaneengesloten weken vakantie. In die tijd met hem ga ik op m'n gemak eens bepalen wat ik in de maanden daarna zelf ga doen. Veel in Nederland verwacht ik vooralsnog niet te zijn.


Carnisse

Deels om deze reden komt er een einde aan de mooie rol die ik in opdracht van de gemeente Rotterdam in de afgelopen 2,5 jaar voor 3 d/w heb mogen vervullen: die van 'omgevingsmanager' in/van/voor de wijk Carnisse, op Rotterdam-Zuid. Samen met collega's en wijkbewoners heb ik daar de bewonersparticipatie in de planprojecten van Stadsontwikkeling (herinrichting buitenruimte, woningverbetering en sloop/nieuwbouw) op een zorgvuldige en passende manier proberen in te vullen. Vanuit de ambitie om als gemeente deze plannen echt sámen met bewoners, ondernemers en wijkpartijen te willen maken. Ik ben enorm trots op hoeveel hoger we de lat qua bewonersparticipatie in die afgelopen 2,5 jaar in Carnisse hebben weten te leggen. En ben dankbaar voor de vele mooie contacten die ik onder wijkbewoners en collega's heb opgedaan.


Mijn rol als programma-manager bij Het Corporatiehuis pak ik met veel plezier in november weer op. Datzelfde geldt voor mijn eigen uitwisselingsprogramma Trading Places. Een deel van mijn agenda vanaf november hou ik bewust leeg. Zodat ik ruimte heb om daadwerkelijk invulling te kunnen geven aan de ideeën die de komende maanden bij me ontstaan. En ontstaan die niet: ook goed. Dan blijft het "business-as-usual" ;-)


Ik zeg: heel graag tot in november. Wil je een beetje op de hoogte blijven van m'n belevenissen in de komende maanden: je vindt me op Instagram, waar ik ongetwijfeld zo af en toe iets zal posten.


Met groet,

Perry

댓글


bottom of page