top of page

Film Rotterdam-Zuid geselecteerd voor AFFR!

Jongens, dat is tof: onze film over de ontwikkelingsgeschiedenis van Rotterdam-Zuid is geselecteerd voor het Architectuur Film Festival Rotterdam! Dit festival vindt plaats van 9 t/m 13 oktober, in LantarenVenster. Op vrijdag 11 oktober om 15 uur staat de film op het programma, met aansluitend een debat over de toekomst van Rotterdam-Zuid.

We maakten deze film in 2018, als onderdeel van een serie waarin we de kijker meenemen langs plekken die belangrijk zijn in de bouw- en ontwikkelingsgeschiedenis van wijken als Charlois, Carnisse, Bloemhof en Afrikaanderwijk. Plekken die samen het verhaal vertellen van de geschiedenis van deze wijken, elk met hun eigen karakter en toekomstperspectief. Daarin komen niet alleen deskundigen aan het woord, maar natuurlijk ook de bewoners van Zuid zelf.


We maakten deze serie in opdracht van Bureau Monumenten en Cultuurhistorie, in samenwerking met bureau SteenhuisMeurs, dat eerder onderzoek deed naar de cultuurhistorie van Zuid.

We kregen al de indruk dat de serie in de smaak viel -en dan met name de langere film over Zuid als geheel- gezien de bijna 250.000 views op de Facebook-pagina van gemeente Rotterdam. Erg leuk dat nu ook het AFFR de serie omarmt!Comments


bottom of page