top of page

HISTORISCH DELFSHAVEN: HET OOG VAN DE ORKAANHistorisch Delfshaven en Schans-Watergeus: er zijn weinig aangrenzende buurten in Rotterdam waartussen de contrasten zo groot lijken als hier. Het uiterlijk van de buurten, de mensen die er wonen, de opgaven die er spelen: het lijkt een verschil van dag en nacht.

Samen met wijkpartijen en bewoners wil de gemeente Rotterdam nu een duidelijke impuls aan de buurten geven en de problemen in samenhang aanpakken.

In deze film gaan we als makers op ontdekkingstocht in het gebied. We praten met bewoners, ondernemers en bezoekers over hoe zij naar de buurten kijken; waar ze tevreden of trots op zijn en wat hen zorgen baart of frustreert. We laten ons verrassen door hun betrokkenheid, nuance en humor.

Rode draad door de film vormt de geschiedenis van het gebied. Cultuurhistorica Marinke Steenhuis schetst de historische ontwikkeling van Oud Delfshaven en legt uit hoe dit unieke stukje Rotterdam zichzelf in de loop der tijd steeds opnieuw heeft moeten uitvinden.


Comments


bottom of page