top of page

TRADING PLACES: SAMENWERKENDE DIRECTEUREN WISSELEN VAN FUNCTIEIn ons leer- en ontwikkelprogramma Trading Places wisselen directeuren of bestuurders van woningcorporaties voor 1 à 2 weken van functie met hun samenwerkinsgpartners. Dat kunnen directeuren of bestuurders zijn van bouwbedrijven, zorginstellingen, energiebedrijven of gemeenten.

Zij lopen niet slechts een dagje met elkaar mee, maar gaan een fulltime functiewissel aan, waarin zij elkaars rollen en taken compleet overnemen. Een ultieme ‘reality check’ in de schoenen van de samenwerkingspartner, waarbij de directeur-bestuurders zichzelf en hun organisatie bezien vanuit het perspectief van de ander. En onderwijl bij hun samenwerkingspartner aan het roer staan.

Een uitdaging, waarvan dit de belangrijkste doelen zijn:

- Het (verder) versterken van de wederzijdse samenwerking door een beter inzicht en begrip van de organisatie, cultuur, werkwijze en belangen van de samenwerkingspartner;

- Het versterken van het leiderschap (de kwaliteiten) van de deelnemende directeuren en bestuurders;

- Het vervullen van een inspiratie- en voorbeeldrol naar anderen, zowel binnen de eigen organisatie als naar de sector.

Op 5 februari a.s. gaat de eerste wissel van start: Henk Rotgans, directeur Onderhoud & Ontwikkeling bij de Rotterdamse corporatie Havensteder, wisselt dan van plek met Erwin Wigt, afdelingshoofd Stadsontwikkeling bij gemeente Capelle a/d IJssel. Op 7 maart volgt Hedy van den Berk, directeur-bestuurder van Havensteder, die wisselt met Dick van Sluis, wethouder Stedelijke Ontwikkeling van gemeente Capelle a/d IJssel.

Meer deelnemers worden later bekend gemaakt.

Wilt u meer weten over Trading Places of bent u geïnteresseerd in deelname, neem dan contact op met Perry Boomsluiter (BuroB), telefoon 06-51977108 of info@burob.nl.


Kommentare


bottom of page