top of page

BuroB 12,5 jaar!

Reden voor een klein feestje, vandaag. Want op 1 april 2007 schreef ik mij bij de Kamer van Koophandel in als zelfstandig ondernemer. Ik had 2 maanden daarvoor mijn baan als gebiedsmanager Merwe-/Vierhavens bij de Ontwikkelingsmaatschappij Stadshaven Rotterdam aan de wilgen gehangen, want was toe aan een nieuwe uitdaging. Wat ik precies wilde gaan doen, wist ik op dat moment nog niet, maar wel dat ik meer vrijheid wilde, minder de "lasten" wilde ervaren van het onderdeel zijn van een organisatie; mezelf meer wilde uitdagen.

Min of meer toevallig werd ik vervolgens door ERA Contour en KCAP gevraagd of ik mee wilde werken aan een toekomstvisie voor het Merwe- en Vierhavensgebied, wat me deed besluiten om voor mezelf te beginnen. Een besluit waar ik tot op de dag van vandaag geen seconde spijt van heb.


In de afgelopen 12,5 jaar ben ik als BuroB verantwoordelijk geweest voor vele, mooie en uiteenlopende projecten, met leuke en inspirerende opdrachtgevers en samenwerkingspartners. Een enkele uitzondering daargelaten ;-). Opdrachten en eigen initiatieven die zich in toenemende mate zijn gaan richten op persoonlijke (leiderschaps)ontwikkeling, samenwerking en dialoog; met mijn uitwisselingsprogramma Trading Places en mijn partnership met het Corporatiehuis als recente hoogtepunten daarin.

En met daarnaast natuurlijk mijn activiteiten op het gebied van film, die steeds vaker draaien om het verbinden van verleden, heden en toekomst rond stedelijke (her)ontwikkelingen. Zoals bijvoorbeeld in onze succesvolle serie over de ontwikkelingsgeschiedenis van de oude wijken op Rotterdam-Zuid. Maar die soms ook in een compleet andere hoek liggen, bijvoorbeeld een documentaireserie over de historische helden van de Nederlandse wetenschap. Maar daarover binnenkort hopelijk meer.


Vol verwachting en vertrouwen kijk ik uit naar de aankomende 12,5 jaar van BuroB. Waarvan de richting zeker meer contouren heeft dan 12,5 jaar geleden. Maar met tegelijkertijd ook alle ruimte voor nieuwe ideeën en nieuwe samenwerkingen. Eén ding weet ik zeker: mijn eigen interesses, ontwikkelingsbehoeftes en plezier zullen opnieuw een belangrijke rode draad vormen.


Kortom, zie ik je op 1 april 2032 op het zilveren jubileumfeest van BuroB?

Comments


bottom of page